رسوب زدایی و جرم گیری چای ساز

رسوب و جرم‌هایی که به مرور زمان در چای ساز شما شکل می‌گیرد، تجمع مواد معدنی موجود در آب هستند که با جوشیدن به وجود می‌آیند. این تجمع می‌تواند از رنگ قهوه‌ای، خاکستری تا سفید متغیر باشد و به صورت یک لایه نازک یا ضخیم‌تر ظاهر شود. رسوب‌ها نتیجه جدا سازی و جامد شدن مواد معدنی هنگام جوشیدن و تبخیر آب هستند. این تجمع می‌تواند رسانایی و سرعت کتری شما را کاهش دهد و یا لِرد بر روی سطح آب نمایان گردد. برخی معتقد هستند که رسوبات داخل کتری می‌توانند طعم بهتری به چای یا دمنوش شما بدهند؛ به عنوان مثال، کربنات کلسیم موجود در این مواد می‌تواند به دمنوش شما شیرینی اضافه کند (برخی از املاح مانند آهن هم نوعی شیرین کننده هستند). برخی از دوستداران چای حتی یک تکه صدف یا مرجان به کتری خود اضافه می‌کنند تا مواد معدنی مورد نظر را به آب انتقال دهند. اما با این حال بیشتر افراد رسوب زدایی و جرم گیری چای ساز را ترجیح می‌دهند و راه‌های مختلف را امتحان می‌کنند.

رسوب زدایی و جرم گیری چای ساز

راهکار های تمیز کردن چای ساز

تمام آب خانه‌های ما در نقطه‌ای از زمین عبور می‌کند و مواد معدنی را از زمین می‌گیرد. این مواد معدنی، از جمله کلسیم و منیزیم، هنگام جوشیدن و تبخیر آب می‌توانند منجر به پوسته پوسته شدن و ایجاد رسوب شوند. آب سخت که سرشار از کلسیم و منیزیم است، بسیار در معرض جرم گیری است و اگر به طور منظم تمیز نشود، می‌تواند بر سیستم لوله کشی شما تأثیر بگذارد.

روش‌های مختلفی برای رسوب زدایی وجود دارد و بیشتر آنها مواد طبیعی را پیشنهاد می‌دهند. استفاده از موادی مانند آب لیمو، سرکه، جوش شیرین، سیب زمینی و غیره که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

رسوب زدایی چای ساز با آب لیمو

بهترین راه طبیعی برای رسوب زدایی کتری، استفاده از آب لیمو است. آب لیمو یک اسید قوی است که می‌تواند به خوبی به رسوبات نفوذ کند و جرم‌ها را از کتری پاک کند. کافی است کتری را 1/4 پر از آب لیمو کنید، سپس روی آن را با آب پر نموده تا 3/4 پر شود. مخلوط را به آرامی به جوش بیاورید، زمانی که به جوش آمد آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود. وقتی کتری به اندازه کافی خنک شد، مخلوط را بیرون بریزید و سپس فقط با لیمو، داخل آن را تمیز کنید. از این روش هم برای رسوب زدایی کتری برقی و هم گازی می‌توانید کمک بگیرید.

رسوب زدایی و جرم گیری چای ساز

رسوب زدایی چای ساز با جوش شیرین

برای رسوبات سرسخت، می‌توانید از خمیر تهیه شده از جوش شیرین و آب استفاده نمایید. خمیر را روی رسوب‌های داخل کتری بگذارید و کمی زمان دهید، سپس کتری را آب کرده و روشن کنید، اجازه دهید مواد کمی بجوشند و سپس آن را خاموش کنید تا خنک شود و با اسکاچ به آرامی بشویئد. می‌توانید برای از بین رفتن کامل رسوب‌ها اینکار را تکرار کنید. این روش کمی زمان بر است اما بی‌نتیجه نخواهد بود.

رسوب زدایی چای ساز با سرکه سفید

در این روش هم به مخلوط آب و سرکه نیاز دارید، مخلوط را در چای ساز بریزید و آن را روشن کنید. اجازه دهید آب حدود 15 دقیقه بجوشد تا رسوبات از بدنه داخلی کتری کنده شود. سپس دستگاه را خاموش کنید و بعد از اینکه خنک شد با اسکاچ رسوب‌ها را به خوبی و خیلی آرام پاک کنید. بعد از این روش بهتر است کتری را پر از آب کنید و اجازه دهید بجوشد تا بوی سرکه از بین برود، بعد از این فرایند مجدد از چای ساز برای دم کردن چای و دمنوش استفاده نمایید.

استفاده از پودرهای رسوب زدایی

راحت‌ترین روش استفاده از پودرهای مخصوص رسوب زدایی است که فقط برای استفاده در کتری‌های استیل پیشنهاد می‌شود. این پودرها به صورت بسته‌ای در فروشگاه موجود هستند و دستور العمل مخصوص دارند. کافی است پودر را با آب داخل کتری طبق دستور نوشته شده در پشت بسته بندی بریزید و آب را بجوشانید. خیلی راحت و سریع تمام رسوبات داخل کتری کنده می‌شوند و با اسکاچ به آرامی پاک خواهند شد.

رسوب زدایی و جرم گیری چای ساز

سوالات متداول

چطور از به وجود آمدن رسوب جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از رسوب چای ساز می‌توانید از سیم جرم گیر کتری و چای ساز استفاده نمایید. این سیم برای چای ساز برقی و معمولی قابل استفاده است و از چسبیدن رسوبات به دیواره کتری جلوگیری می‌کند. ابتدا جرم گیر را به خوبی بشوئید و سپس داخل کتری قرار دهید، می‌توانید حدود دو ماه از جرم گیر استفاده نمایید و زمانی که شیارهای آن گچ گرفت باید آن را تعویض کنید. از این محصول در کتری فاقد رسوب استفاده کنید زیرا در کتری که رسوب دارد کارآیی نخواهد داشت.

آیا می‌توان با نوشابه سیاه رسوب زدایی انجام داد؟

بله می‌توانید با استفاده از یک بطری نوشابه و آب، رسوب زدایی انجام دهید. کافی است اجازه دهید کتری به جوش آید و بعد از اینکه رسوبات از بین رفت کتری را به خوبی با اسکاچ نرم بشوئید. از بین بردن رسوب چای ساز با نوشابه مانند دیگر روش‌ها کار بسیار آسانی است.

چای ساز شیشه‌ای هم می‌توان رسوب زدایی کرد؟

بله هر نوع چای سازی را می‌توانید رسوب زدایی کنید و از شر جرم‌های چسبنده خلاص شوید. برای برق انداختن چای ساز شیشه‌ای و رسوب زدایی آن بهتر است از ترکیب آب و سرکه استفاده نمایید.

رسوب زدایی و جرم گیری چای ساز

در نهایت این شما هستید که هریک از این روش‌ها را امتحان می‌کنید و نتیجه می‌گیرید. می‌توانید بعد از نتیجه گیری تجربه خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و به دیگران برای رسوب زدایی چای ساز کمک کنید. خوشبختانه چای سازهای جدید دارای سیستم رسوب زدایی هستند و فیلترهای مخصوص دارند، اما با این حال آب املاح زیادی دارد و ممکن است جرم تشکیل شود. بهترین روش پیشگیری است، پس قبل از هر کاری باید از جرم گیر در کتری خود کمک بگیرید.

  • تحریریه
  • خرداد 5, 1403
  • 152 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!