نکات استفاده و نگهداری از چای ساز در فروشگاه باما کالا
نکات استفاده و نگهداری از چای ساز

همانطور که چای ساز برقی از لوازم کارآمد در آشپزخانه است و همیشه چای داغ برای نوشیدن دارد، نکاتی هم هست که برای نگهداری از آن باید رعایت کنید تا سالم بماند. چای ساز با برق کار می‌کند و برخلاف کتری و قوری به مراقبت بیشتری نیاز دارد. به عنوان مثال، نوسانات برق می‌تواند گاهی باعث خرابی آن شود و برای جلوگیری از این پیشامد باید از محافظ برق استفاده کنید. به طور معمول به هنگام خرید چای ساز، فروشنده نحوه نگهداری از آن را به شما می‌گوید اما با این حال باید با نکات استفاده و نگهداری از چای ساز آشنا شوید. ابتدا می‌خواهیم چای ساز، قسمت‌های مختلف و انواع آن را بررسی کنیم و بعد به نحوه نگهداری درست از آن بپردازیم.

نکات استفاده و نگهداری از چای ساز

چای ساز چیست و از چه اجزایی ساخته شده است؟

چای ساز از یک پنل پایه، کتری و قوری تشکیل شده است، پنل چای ساز همان موتور دستگاه به شمار می‌آید که با اتصال به برق روشن شده و گرما را به المنت‌های حرارتی داخل کتری انتقال می‌دهد. این المنت‌ها خیلی سریع داغ شده و آب را به نقطه جوش می‌رسانند. خوب چطور بدون اینکه حرارت به بیرون از کتری انتقال پیدا کند آب به جوش می‌آید؟ کتری‌های برقی از حرارت مستقیم و یک محیط عایق برای گرم کردن آب استفاده می‌کنند، بنابراین گرما از آن خارج نمی‌شود. بعد از به جوش آمدن آب شما می‌توانید در قوری چای ساز که حاوی فیلتر چای است، چای و انواع دمنوش دلخواه را دم می‌کنید. معمولا تنظیمات چای ساز برقی بر روی پنل دستگاه قرار دارد، اما چای ساز روی هم دکمه‌های مخصوص بر روی دسته یا زیر دسته کتری دارد.

انواع چای ساز کدام است؟

چای سازها در مجموع دارای دو نوع روی هم و کنار هم هستند، محبوب‌ترین مدل این دستگاه روی هم است زیرا فضای کمتری می‌گیرد و از نظر بصری در حالت عمودی زیباتر است. در این حالت کتری و قوری روی هم گذاشته می‌شوند و قوری نیازی به پایه مجزا ندارد. در حالت کنار هم پنل اصلی دستگاه مستطیل شکل است و قوری و کتری هریک جداگانه در جایگاه خود قرار می‌گیرند. در نتیجه قوری هم مانند کتری مجهز به سیستم گرم نگهدارنده و دکمه مجزا برای دم کشیدن چای است. برندهای مختلفی انواع چای ساز روی هم و کنار هم تولید می‌کنند، برای نمونه برند بیم تنوع بی‌نظیری از انواع چای ساز برقی دارد که هریک ویژگی‌های منحصر به فردی ارائه می‌دهند.

نکات استفاده و نگهداری از چای ساز

چگونه از چای ساز برقی خود به درستی نگهداری کنیم؟

اکنون می‌خواهیم توجه شما را به نحوه صحیح استفاده و نگهداری از چای ساز معطوف نماییم. افراد زیادی به درستی از دستگاه خود استفاده نمی‌کنند و به مرور زمان دستگاه خراب شده و یا قابل استفاده نخواهد بود. همانطور که از چای ساز استفاده می‌کنید، باید به حفظ و نگهداری صحیح آن نیز دقت نمایید. در اینجا نکات استفاده و نگهداری از چای ساز را به شما می‌گوییم تا عمر دستگاه شما طولانی‌تر باشد و طعم چای به مرور زمان تغییری نکند.

1. نظافت روزانه چای ساز

چای ساز باید هر روز یا حداقل یک روز در میان تمیز شود تا در شرایط خوبی بماند. برای رسیدن به این هدف باید از یک اسفنج نرم و مایع ظرفشویی ملایم با آب داغ استفاده کنید. هرگز از سیم ظرفشویی برای تمیز کردن داخل کتری و رسوبات احتمالی استفاده نکنید زیرا می‌تواند به دیواره داخلی کتری آسیب بزند و در طعم آب تغییر ایجاد کند. بنابراین در پایان روز، تفاله چای قوری را خالی کنید و آن را با مایع ظرفشویی و اسکاچ نرم بشوئید، اینکار را برای کتری هم می‌توانید انجام دهید اما نظافت روزانه کتری ضروری نیست.

2. رسوب زدایی منظم

کتری چای ساز باید هر چند وقت یکبار رسوب زدایی شود، به خصوص اگر در منطقه‌ای با آب سخت زندگی می‌کنید. هر چند وقت یکبار باید رسوب زدایی شود؟ خب این به سختی آب بستگی دارد. برخی از افراد می‌توانند هر 6 ماه یکبار رسوب زدایی کنند و برخی افراد مجبورند ماهی یک بار اینکار را انجام دهند. در جنوب کشور عزیز ما ایران میزان سختی آب زیاد است و رسوبات زیادی در کتری ایجاد می‌گردد، بنابراین ماهی یکبار باید رسوب زدایی انجام شود. برای رسوب زدایی روش‌های مختلفی وجود دارد که در یک مقاله به آن پرداخته‌ایم، در اینجا یکی از روش‌ها را مجدد ذکر می‌کنیم. 1/4 فنجان سرکه سفید و دو فنجان آب تصفیه شده را به آن اضافه کنید. سپس اجازه دهید حدود 15-20 دقیقه کتری بجوشد. وقتی این کار تمام شد، محلول رسوب زدایی را بیرون بریزید و سپس کتری را به خوبی بشویید.

3. نظافت و رسوب زدایی سنگین

برای مقابله با یک چای ساز که به نظافت آن توجه نشده و هم زنگ زدگی و هم رسوبات معدنی در آن به وجود آمده است، باید یک تمیز کردن عمقی انجام دهید. دو قاشق غذاخوری جوش شیرین، آب تصفیه شده و دو قاشق غذاخوری آب لیمو را در کتری بریزید. کتری را به جوش بیاورید و اجازه دهید نیم ساعت بجوشد. اگر سطح آب پایین آمد، مقداری دیگر آب اضافه کنید و حتما اجازه دهید 30 دقیقه تمام شود. بعد از 30 دقیقه، کتری را از روی پایه بردارید و بگذارید خنک شود. وقتی خنک شد آن را بشویید و اجازه دهید خشک شود.

4. بیرون کتری را هم تمیز کنید

بیرون کتری و قوری هم مانند داخل آن باید با اسکاچ نرم و مایع ظرفشویی تمیز شود، اگر چای ساز شما نزدیک به گاز باشد ممکن است چربی‌ها روی سطح کتری جمع شوند؛ بنابراین حتما به نظافت بیرونی هم نیاز خواهد داشت.

نکات استفاده و نگهداری از چای ساز

 

نکات دیگری هم برای نگهداری از چای ساز برقی وجود دارد که به طور خلاصه به آنها اشاره می‌کنیم:

  • از ریختن آب بر روی پنل یا پایه دستگاه خودداری کنید
  • کابل برق را از بدنه به هنگام کار دور نگهدارید
  • از کار کردن با پنل دیجیتالی با دست‌های کثیف دوری کنید
  • بعد از هر بار استفاده قوری را بشوئید و آب داخل کتری را خالی کنید
  • از پر کردن بیش از حد کتری خودداری نمایید

سوالات متداول در مورد نحوه نگهداری از چای ساز

آیا می‌توان از وایتکس برای تمیز کردن کتری و قوری چای ساز استفاده کرد؟

اکیداً از اینکار دوری کنید زیرا به کتری و قوری آسیب می‌رساند، به جای این مواد شیمیایی قوی از مواد طبیعی مانند سرکه یا جوش شیرین استفاده کنید.

چه کاری انجام دهیم که رسوبات زیادی در کتری جمع نشود؟

می‌توانید از سیم مخصوص رسوب گیر در کتری کمک بگیرید و زمانی که سیم رسوب گرفت آن را تعویض کنید.

در نهایت این شما هستید که برای حفظ سلامت چای ساز برقی خود تلاش می‌کنید و به آن اهمیت می‌دهید، در اینصورت دستگاه هم می‌تواند همیشه چای خوش طعم آماده کند و سالم بماند. با رعایت نکات ذکر شده چای ساز شما عمر مفید و طولانی‌تری خواهد داشت و نیازی به تعمیر پیدا نمی‌کند. اگر هنوز چای ساز تهیه نکرده‌اید، می‌توانید در فروشگاه باما کالا انواع آن را با قیمت‌های مختلف مشاهده و در نهایت خریداری نمایید.

اشتراک گذاری